Categories
Obvestila

Izlet Avstrija

IZLET BELJAŠKA ALPSKA CESTA IN OGLED BELJAKA bo organiziran v četrtek, 29. avgusta 2024. Odhod avtobusa ob 7.00 uri izpred blagovnice v Žireh.

Ob 7.00 uri se bomo odpeljali iz Žirov proti Škofji Loki, kjer se nam bo pridružil vodič Loka Turista. Vožnjo bomo nadaljevali čez mejni prehod Karavanke do Beljaka in pri skakalnicah zavili na Beljaško alpsko cesto, ki pelje skoraj pod vrh gore Dobrač. Cesta je dolga približno 16 km in na večjih urejenih postajališčih nudi številne čudovite razglede, iz katerih lahko med drugim vidimo Beljak in okoliška jezera, ostanke gradu Finkenstein, ponuja se nam pogled na Tromejo in Koroška jezera ter razgledno ploščad, ki leži nad 400 m globokim prepadom na področju Rote Wand. Ob prihodu na vrh bomo parkirali na parkirišču ob Koči. Od tu se nam bo razprostrl pogled proti Dobraču, 2166 m visoki gori, na katero se bomo, seveda kdor bo želel,  po lepo urejeni cesti peš tudi povzpeli.

Tisti, ki jim hoja ne ustreza, bodo lahko pri koči naredili malce daljši postanek in si vzeli čas za kavico in okoliške sprehode.

Sledil bo povratek v dolino. Ob vznožju se bomo ustavili v Beljaku, ki velja za drugo največje mesto na Koroškem. Po ogledu Beljaka se bomo odpravili proti domu. Skozi Karavanški predor se bomo zapeljali na slovensko stran ter se ustavili na poznem kosilu.

Prihod domov v zgodnjih večernih urah.

POZOR: Kdor se bo odločil za pohod na Dobračo, obvezna planinska obutev in pohodne palice!

Opomba: izlet bo organiziran le v primeru najmanj 35 prijavljenih oseb. Cena izleta (vstopnina na Beljaško alpsko cesto, vodenje, kosilo, prevoz) je 50 EUR, ki jo plačate ob prijavi v pisarni Društva upokojencev v času uradnih ur do 21. avgusta 2024. Prijave po telefonu sprejema Ada Uršič tel. 040 254 691, vplačilo izleta do vključno 21. 8. 2024.

VLJUDNO VABLJENI – UDELEŽBA NA LASTNO ODGOVORNOST!

Categories
Obvestila

Tečaj nordijske hoje

Categories
Obvestila

Tolsti vrh, Kriška gora

Vabilo na pohod  Tolsti vrh in Kriška gora

Pohod bo v TOREK, dne 23. julija 2024. Odhod bo ob 7.00 uri.

Dobimo se pri TURISTIČNI TOČKI v Žireh pred Zadružnim domom, od koder se  odpeljemo do vasi GOZD (898 m).

Od tu se bomo peš odpravili lahko po dveh variantah:

  1. LAŽJA in KRAJŠA pot direktno na KRIŠKO GORO (1472 m), približno 1 uro in pol hoje
  2. DALJŠA pot preko Tolstega vrha (1713 m) na Kriško goro (1472 m), hoje je za 3 ure

V koči bo možnost za malico na žlico, imajo pa tudi zelo dobre štruklje. Povratek bo skupen nazaj do GOZDA, z dobro uro hoda. Povratek nazaj v Žiri med 16. in 17. uro.

Hoja  bo prilagojena glede na kondicijo udeležencev. Pohod vodi Marjan Oblak, tel. 041 626 878.

Prijave na pohod na telefon Irma 041 548 310 do SOBOTE, 20. julija  2024.  Cena za prevoz je 15 €, ki jo vplačate v pisarni društva ali na dan pohoda.    

UDELEŽBA NA LASTNO ODGOVORNOST!   

Vabljeni vsi pohodniki z dobro voljo!