Categories
Obvestila

Izlet Ptuj

V ČETRTEK, 19.septembra 2024. Odhod avtobusa ob 8.00 uri izpred blagovnice v Žireh.

Iz Žirov se bomo odpeljali proti Škofji Loki, kjer se nam bo pridružil vodič Loka Turista. Z vmesnim postankom za kavico, bomo vožnjo nadaljevali mimo Celja, Slovenske Bistrice in Ptuja, do našega prvega cilja Juršincev v Slovenskih goricah. Tu se nahaja muzej slovenskega izumitelja, mehanika in proizvajalca vozil Janeza Puha. V dobri uri si bomo ogledali film o Janezu Puhu, videli številne zanimive eksponate in še in še.

Iz Juršincev nas bo pot vodila nazaj proti Ptuju. Ptuj je danes živahno evropsko središče kulture, mesto festivalov, izjemnega etnografskega izročila in žive tradicije. V spremstvu našega vodiča se bomo sprehodili skozi stari del mesta, čas pa se bo našel tudi za osvežitev. Po ogledu mesta, se bomo odpravili do bližnjih rovov pod Ptujski gradom. Gre za vojaški objekt, ki si ga bomo v slabi urici podrobneje ogledali in med drugim spoznali njegovo zgodovino in zgodbe povezane z rovom. Ogled bomo zaključili ob kozarčku vina.

Po ogledu rovov se bomo počasi zapeljali proti domu. Na poti se bomo ustavili še na zasluženem kosilu. Prihod domov v zgodnjih večernih urah.

OPOMBA: Izlet bo organiziran le v primeru najmanj 35 prijavljenih oseb. Cena izleta (zunanji ogledi po programu, voden ogled Puhovega muzeja in Ptujskih rovov, kosilo in prevoz) je 55 EUR, ki jih plačate ob prijavi v pisarni DU Žiri, v času uradnih ur v sredo, 11. ali 18. 9.2024. Možnost prijave je tudi po telefonu, Irma 041 548 310, do zapolnitve mest oz. najkasneje do ponedeljka, 16. septembra 2024.

VLJUDNO VABLJENI – UDELEŽBA NA LASTNO ODGOVORNOST

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja