Categories
Obvestila

Izlet Avstrija

Ob 7.00 uri se bomo odpeljali iz Žirov proti Škofji Loki, kjer se nam bo pridružil vodič Loka Turista. Vožnjo bomo nadaljevali čez mejni prehod Karavanke do Beljaka in pri skakalnicah zavili na Beljaško alpsko cesto, ki pelje skoraj pod vrh gore Dobrač. Cesta je dolga približno 16 km in na večjih urejenih postajališčih nudi številne čudovite razglede, iz katerih lahko med drugim vidimo Beljak in okoliška jezera, ostanke gradu Finkenstein, ponuja se nam pogled na Tromejo in Koroška jezera ter razgledno ploščad, ki leži nad 400 m globokim prepadom na področju Rote Wand. Ob prihodu na vrh bomo parkirali na parkirišču ob Koči. Od tu se nam bo razprostrl pogled proti Dobraču, 2166 m visoki gori, na katero se bomo, seveda kdor bo želel,  po lepo urejeni cesti PEŠ tudi povzpeli. Tisti, ki jim hoja ne ustreza, bodo lahko pri koči naredili malce daljši postanek in si vzeli čas za kavico in okoliške sprehode.

Sledil bo povratek v dolino. Ob vznožju se bomo ustavili v Beljaku, ki velja za drugo največje mesto na Koroškem. Po ogledu Beljaka se bomo odpravili proti domu. Skozi Karavanški predor se bomo zapeljali na slovensko stran ter se ustavili na poznem kosilu.

Prihod domov v zgodnjih večernih urah.

POZOR: Kdor se bo odločil za pohod na Dobračo, obvezna planinska obutev in pohodne palice!

Cena izleta (vstopnina na Beljaško alpsko cesto, vodenje, kosilo, prevoz) je 45 EUR, ki jo plačate ob prijavi v pisarni Društva upokojencev, v času uradnih ur do, 5. JUNIJA 2024. Možnost prijave je tudi po telefonu, Irma 041 548 310, do zapolnitve mest oz. najkasneje do ponedeljka, 10. junija 2024.

VLJUDNO VABLJENI – UDELEŽBA NA LASTNO ODGOVORNOST!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja