Categories
Obvestila

Pohod na Boč

          v četrtek, dne 6.junija 2024

ODHOD ob 6.00 uri iz centra Žirov, od koder se odpeljemo do Poljčan v Dravinjski dolini, seveda z obvezno kavico med potjo. Pohod bomo pričeli iz Zg.Poljčan (276m). Da bo bolj zanimivo, bomo naredili krožno pot. Detičkova pot gre po globeli in vodi na sleme na s. strani Doma na Boču. Če bo kdo že preveč utrujen, bo lahko ostal  v Domu (dom bo odprt), ostali bomo pa nadaljevali na vrh mimo plezalne stene, votlin in telekomunikacijskega stolpa do 20m visokega razglednega stolpa, s katerega se nam odpre lep razgled po večjem delu vzhodne Slovenije. Tu bo tudi čas za malico iz nahrbtnika. Nato se bomo spustili do Doma na Boču (698m). Tu bodo imeli tudi toplo hrano, in vse kar spada zraven (za naročilo obroka poskrbi vsak sam). Vrnili se bomo po drugi poti mimo rastišča velikonočnic, ki je edino v Sloveniji in je razglašeno za naravni rezervat. Pot bomo nadaljevali čez Babo in tako prišli do izhodišča od koder se bomo odpeljali proti domu. V Žiri se bomo vrnili po 17. uri. 

Pot je opredeljena za lahko, je pa ponekod malo bolj strma, vendar lepa za hojo. Hoja bo prilagojena kondiciji pohodnikov. Potrebna je kondicija za približno 3-4 ure skupne hoje ter planinska oprema (lahki planinski čevlji, pohodne palice). Pijača in hrana iz nahrbtnika, možnost tudi toplega obroka v planinskem domu po lastni izbiri. Boč je v Razširjeni slovenski transverzali kdor še nima žiga.           

Vodja pohoda: JANA ŠUBIC, tel. 031 487 732                                   

Prijave na pohod v pisarni društva ali na telefon: 041 548 310 (Irma), do petka 31. 5. 2024, v primeru prostih mest še v sredo 5. 6. 2024, cena za prevoz je 22,00 €, ki jo vplačate ob prijavi v pisarni društva ali na avtobusu.                                                                    

UDELEŽBA NA LASTNO ODGOVORNOST!                          

V primeru slabega vremena, se pohod prestavi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja