Categories
Obvestila

Orožnova koča

VABILO NA PLANINSKI IZLET DO

Orožnove koče in na Lisec ( 1653m)

ki bo v četrtek, dne 27.junija 2024

Zbrali bi se ob 7. uri na parkirišču pred Zadružnim domom in se odpeljali proti Hotavljam, Leskovci preko Tuškovega griča do Zalega loga in Soriške planine, kjer bi se ustavili na kavi, in naprej do parkirišča pod kočo. 

Od tu naprej peš do Orožnove koče, ki se nahaja na višini 1346 m, na Planini pod Liscem, pod Črno prstjo in nad Bohinjsko Bistrico. Do tu je pol ure hoda.

Orožnova koča je bila prva koča Slovenskega planinskega društva; njena otvoritev je bila 15.junija 1894 leta. Leta 1944 je pogorela obnovilo pa jo je PD Bohinjska Bistrica v letu  2006.

Po kratkem postanku bi pot nadaljevali preko Planine za Liscem na vrh Lisca (1653 m). Komur ne bi bilo do hoje na vrh, bo lahko počakal pri koči. Do vrha je dobra ura hoda. Z vrha je prekrasen razgled na Bohinjsko dolino, jezero in na Triglavsko pogorje. Po vrnitvi do koče bi naredili daljši postanek in se okrepčali, lahko iz nahrbtnika ali v koči, ki nudi jedi na žlico, »štrudl«, čaj in druge pijače. Sledi še spust do parkirišča. Skupne hoje bo za približno 3 do 4 ure. V Žiri bi se vrnili približno med 14. in 15. uro.

Potrebna je planinska oprema, pohodni čevlji, primerna oblačila, pohodne palice in zaščita proti soncu.

Prispevek za prevoz je 12€, ki ga poravnate v pisarni društva ali na dan izleta.

Prijave do petka 21. 6. 2024 v pisarni društva ali na telefon: 041 548 310 (Irma)

Izlet bo vodil Janez Kosmač (031 452 860)

UDELEŽBA NA LASTNO ODGOVORNOST!                                                          

Izvedba izleta je smiselna samo v lepem vremenu!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja