Categories
Obvestila

MARTINOVANJE

GORIŠKA BRDA – GONJAČE

7. NOVEMBER 2024 ob 9.30 URI

Odhod avtobusa bo izpred trgovine TUŠ v Žireh. Peljali se bomo do Logatca in nato naprej po primorski avtocesti mimo Postojne, s postankom za kavico, do našega prvega postanka v Vipavi.

S turističnim vodnikom se bomo sprehodili skozi Vipavo, ki ima za seboj bogato zgodovino. Domačini kraj imenujejo kar trg. Nad naseljem so še vidne ruševine starega gradu, v samem naselju pa lahko vidimo baročni dvorec Lanthieri, ki se nahaja na današnjem glavnem trgu ter cerkev sv. Štefana s klasičnim oltarjem iz belega marmorja in prelepimi freskami iz 18. in 19. stoletja.

Po ogledu Vipave se bomo zapeljali v Kostanjevico, do Frančiškanskega samostana, kjer se nahaja grobnica s posmrtnimi ostanki zadnjih članov francoske kraljeve rodbine Burbonov, katero si bomo tudi ogledali.

Po ogledu grobnice bomo krenili dalje po lokalni cesti mimo Nove gorice v Goriška Brda, točneje do Gonjač, kjer se na čudoviti lokaciji nahaja Gostišče pri Marjotu. Tu bomo imeli organizirano martinovanje z Martinovim kosilom, živo glasbo in krstom mošta.

Po zabavi in veselem druženju ob živi glasbi, se bomo pred odhodom okrepčali še z domačo joto, da bo pot domov lažja.

Predviden prihod domov v večernih urah.

Cena izleta, ki vključuje Martinovo kosilo, živo glasbo, krst mošta, malico pred odhodom domov, vstopnino v grobnico Burbonov, turistično vodenje in avtobusni prevoz je 60 EUR, ki jo vplačate ob prijavi v pisarni DU Žiri, v času uradnih ur v sredo, 23. in 30.10.2024, zadnje prijave v pon. 4. 11. 2024.  Možnost prijave je po telefonu, Irma 041 548 310 oz. Ada 040 254 691 do zapolnitve mest. IZLET BO ORGANIZIRAN LE V PRIMERU NAJMANJ 35 PRIJAVLJENIH.

VLJUDNO VABLJENI – UDELEŽBA NA LASTNO ODGOVORNOST

Categories
Dogodki

Vabilo

V petek, 11. 10.  2024,   vas vabimo na prvo srečanje z naslovom Knjiga mene briga.  Pogovarjali se bomo o branju in prebranih knjigah. Če radi prebirate, se v prijetnem vzdušju radi pogovarjate o prebranem, če želite svoje mnenje in misli o prebranem predstaviti še komu in slišati, kaj drugi mislijo, je zdaj prava priložnost, da se nam pridružite  in vse to udejanjite. Pogovor bo vodila Barbara Peternel.

Dobimo se v prostorih Društva upokojencev ob 10.00.

Vabljeni na sproščen pogovor.