Categories
Obvestila

Pohod

Pohod na  HUDIČEV BORŠT (1328m) sredi južnih pobočij Cjanovce, v torek, dne 5. julija 2022

V torek, 5.julija 2022 ob 6.30 uri, se dobimo pri TURISTIČNI TOČKI v Žireh pred Zadružnim domom in se z avtobusom odpeljemo do Mač nad Preddvorom.

Smer pohoda: Mače(615m) – Zavetišče v Borštu(1328m) po Mačenski poti 2 uri (lahka pot). Zavetišče je med tednom zaprto, je pa tam studenec s pitno vodo. Tu bi imeli daljši postanek (izredno lepa razgledna točka). Po postanku sledi pot na sv. Jakob (961m) 1 ura 30 min., kjer je ob cerkvi planinska koča sv. Jakob, ki je odprta tudi med tednom in ima zelo dobro ponudbo hrane.  50 m nižje je še ena planinska koča pri Franciju (930m), tako, da se ni bati lakote. Za naročilo obroka poskrbi vsak sam po želji. Ko bi se podprli in odpočili, bi nadaljevali pot proti Preddvoru, kjer bi nas čakal prevoz ob domu ostarelih  občanov. Pot je lahka (1 ura). Domov  se bomo vrnili okrog 17.00 ure. Pohod je nezahteven, (razen prvi del vzpona, ki je bolj strm, vendar po lepi poti), je pa pot navzdol veliko bolj položna in prijetna za hojo. Hoja bo prilagojena kondiciji pohodnikov.                                                         

Informacije in pohod vodi: Jana Šubic 031 487 732        

Zainteresirani pohodniki se prijavite  na telefon: 041 548 310 -Irma DO PETKA, 1. JULIJA 2022, cena za prevoz je  17 €, ki jo vplačate  ob prijavi v pisarni društva ali na avtobusu.

UDELEŽBA NA LASTNO ODGOVORNOST! 

V primeru slabega vremena, se pohod prestavi!                           Vabljeni vsi pohodniki s pohodno kondicijo!           

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja