Categories
Obvestila

Kostanjevica na Krki

Vabimo vas na izlet v Kostanjevico na Krki, ki bo organiziran v  četrtek,  dne 18. m a j a  2023 z odhodom ob 7.30 uri izpred blagovnice v Žireh.

Na izletu si bomo ogledali mesto Kostanjevica na Krki, pred tem se bomo med vožnjo ustavili na kavici v lastni režiji. V Kostanjevici se bomo najprej sprehodili po otoku in si ogledali lesene mostove in zunanjščino stavb: Lamutov likovni salon, cerkev Sv Miklavža in sv. Jakoba, Gorjupova in Oražnova hiša, ter stenski mozaik v Sloveniji. Izvedeli bomo nekaj o izumitelju ladijskega vijaka Josefu Resslu, o Uskokih in Jožetu Plečniku, ki ima s Kostanjevico posebno vez. Po ogledu bo čas za kavico in nakup spominkov.

Nato se bomo odpeljali do Galerije Božidarja Jakca, kjer bomo imeli voden ogled galerije in degustacijo treh vin in pokušino lokalne specialitete v Cvičkovi kleti. Po tem se bomo odpeljali do Kostanjeviške jame, kjer bo voden enourni ogled jame. Zadnja postaja izleta bo kosilo v gostilni ŽOLNIR.

SKUPNA CENA CELODNEVNEGA IZLETA je 55 €,  ki jo vplačate ob prijavi v pisarni  DRUŠTVA UPOKOJENCEV Žiri, ob sredah, do vključno 17. maja 2023.

UDELEŽBA NA LASTNO ODGOVORNOST – VABLJENI!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja