Categories
Obvestila

Izlet Varaždin

V četrtek, 11. april 2024 ob 8.00 uri izpred blagovnice v Žireh

Ob 8.00 uri se bomo odpeljali iz Žirov mimo Škofje Loke, Ljubljane, Celja in Ptuja s postankom za kavico, do mejnega prehoda Zavrč na Hrvaško stran. Vožnjo bomo nadaljevali do našega prvega postanka v mestu Varaždin. Mesto je imelo veliko vlogo pri obrambi pred Turki in v 16. stoletju postalo ena glavnih utrdb slavonske meje. V spremstvu našega vodnika se bomo sprehodili skozi stari del mesta in si od zunaj ogledali njegove glavne znamenitosti. Vzeli si bomo tudi čas za osvežitev.

Iz Varaždina nas bo pot peljala nazaj v Slovenijo, do postanka v Središču ob Dravi. Najprej se bomo ustavili v trgovini znanega podjetja Jeruzalem sat – oljarna in mešalnica bučnih olj, kjer bo možen nakup različnih vrst olj in semen.

Pot bomo nadaljevali do bližnjega Ormoža, kjer se bomo skupaj z vodičem najprej sprehodili skozi stari del mesta do Ormoškega gradu, kjer si bomo v slabi urici vodenega ogleda ogledali stalno arheološko razstavo, grajske poslikave in zbirko grajske opreme ter spoznali grajsko življenje. Grad je opremljen tudi z dvigalom.

Po ogledu gradu se bomo odpravili do bližnjega gostišča na kosilo. Sledi odhod domov, kamor bomo prispeli v zgodnjih večernih urah.

Cena izleta (vstopnine, vodenje, kosilo, prevoz) znaša 55 EUR, ki jo plačate ob prijavi v pisarni DRUŠTVA UPOKOJENCEV ŽIRI v času uradnih ur, najkasneje do srede, 3. APRILA 2024.

UDELEŽBA NA LASTNO ODGOVORNOST – VABLJENI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja