Categories
Obvestila

Obiranje mandarin

DRUŠTVO UPOKOJENCEV ŽIRI                   Odbor za izlete

VAS VABI na 3 dnevni izlet z avtobusom od petka, 15. oktobra do nedelje, 17. oktobra 2021 na KORNATE – OBIRANJE MANDARIN – MOSTAR

Ne pozabite vzeti s seboj veljavnega osebnega dokumenta (osebna izkaznica ali potni list) in potrdila o izpolnjevanju PC pogoja.

Prvi dan; 15. 10. 2021: LJUBLJANA-IZLET Z LADJO V NARODNI PARK KORNATI – BIOGRAD NA MORU

Odhod avtobusa iz  AP Ljubljana, peron 31 ob 3:00 uri, v primeru dovolj prijavljenih iz DU Žiri in okolice, odhod iz Žirov ob 2.00 uri iz centra Žirov (blagovnica).

Vožnja preko mejnega prehoda Metlika z vmesnimi  postanki do Biograda na Moru. Tam se bomo z ladjo  odpeljali na celodnevni izlet v Narodni park KORNATI.  Dopoldne nam bodo postregli z aperitivom in sendvičem, na otoku v ribiški koči pa s kosilom.  Proti večeru se bomo vrnili nazaj v Biograd na Moru. Nastanitev v hotelu, večerja.

Drugi dan; 16. 10. 2021: BIOGRAD NA MORU – OBIRANJE MANDARIN – MOSTAR

Zajtrk, prosto za sprehod po mestnem jedru, zatem se bomo po odpeljali proti Metkoviću. Tam nas bodo  v družinski restavraciji pričakali prijazni domačini in postregli z aperitivom. Odšli bomo na plantaže na obiranje mandarin, kjer jih za domov lahko vsak nabere 5 kg, možen tudi nakup.  Z ladjicami se bomo odpeljali po kanalih Neretve na fotosafari z glasbo. Sledi kosilo pripravljeno po tradicionalnih neretvanskih receptih. Pozno popoldne se odpeljemo v Mostar, kjer je nastanitev v hotelu in večerja.

Tretji dan; 17. 10. 2021: pohajkovanje po MOSTARJU– vožnja domov – LJUBLJANA – Žiri

Po zajtrku se bomo odpravili iz hotela in si vzeli čas za pravo bosansko kavo, nakupe spominkov ali pa sprehod po slikovitem mestnem jedru Mostarja. Simbol mesta predstavlja v zadnji vojni porušen in obnovljen kamniti most iz 16. stoletja, ki je tudi pod zaščito UNESCO-a. Okrog poldneva odhod proti domu, vmes nekaj nekaj postankov za oddih in okrepčilo. Preko mejnega prehoda Metlika se bomo vrnili v Slovenijo s prihodom domov v pozni večernih urah.

CENA IZLETA znaša 280 €,  prijavite se lahko na telefon 041 548 310 – Irma,  ali osebno v pisarni, v sredo 29. 9. ali 6. 10. 2021, kjer lahko vplačate celotni znesek; ali avans 100 €, ostalo pa pred odhodom. Sedeži se delijo po vrstnem redu vplačil, v kontaktu z organizatorjem izleta.

CENA VKLJUČUJE:

  • Avtobusni prevoz na vseh relacijah po programu
  • 2 x polpenzion – 1.nastanitev v hotelu***/****v Biograd na moru, 2.nastanitev v hotelu**** v Mostarju
  • 1 x celodnevni izlet z ladjo na Kornate, turistična taksa, aperitiv, sendvič, kosilo: mesni ali ribji meni
  • 1 x obiranje mandarin: aperitiv, z ladjico po delti Neretve z glasbo, 5kg mandarin s plantaže, kosilo v restavraciji: mesni meni – mešano meso, krompir, solata, ajvar ali ribji meni
  • Vodenje in organizacija
  • Coris zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini(vključeno kritje bolezni ali karantene zaradi virusa Covid), nezgodno turistično zavarovanje in DDV

PRIJETNO POTOVANJE IN DRUŽENJE NA IZLETU VAM ŽELI UPRAVNI ODBOR DRUŠTVA UPOKOJENCEV ŽIRI.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja