Categories
Dogodki

Zapis srečanja upokojencev

DRUŽENJE UPOKOJENCEV IN MEDDRUŠTVENO SREČANJE ob 70 – letnici Društva upokojencev Žiri

DRUŽENJE UPOKOJENCEV IN MEDDRUŠTVENO SREČANJE ob 70 – letnici Društva upokojencev Žiri je potekalo na Mrzlem vrhu pri koči na Mrzl’k v nedeljo, 5. septembra 2021 popoldne. 70 – letnica Društva upokojencev Žiri je bila dopolnjena že leta 2020, vendar nas je Covid – 19 prisilil, da lansko leto nismo uspeli pripraviti ne meddruštvenega srečanja in ne slovesnosti ob tem zavidljivem jubileju društva.

Letos leta 2021 smo si že v pomladnem času začrtali datum 5. september, kot dan za druženje upokojencev, meddruštveno srečanje, kot tudi proslavitev 70 – letnice društva. Že par tednov prej se je zbral odbor za pripravo srečanja, kjer je začrtal smernice srečanja in proslave. Vseskozi pa smo bili pod pritiskom, kaj nam bo prinesel vsak naslednji teden pred začetkom septembra, glede Covida – 19, ali nam bo uspelo speljati program ali bo vse delo in energija zastonj.

Korajža velja, smo si rekli in povabili k sodelovanju za izvedbo programa dolgoletno voditeljico na Radiu Sora Martino Mlakar, ki nam je ob pripravi programa res pomagala z nasveti. V program smo vključili Moški pevski zbor Alpina, mladega harmonikaša Maksa Kosmača, saksofonista Dušana Mlakarja, s skečem so nas v Mrzlem vrhu spravili v smeh  Damjana Capuder in Ivanka Žakelj, ter Kristina Bogataj. Program je bil lepo razporejen, tako da so se vsi nastopajoči zvrstili po dvakrat, največ aplavza pa je požel prav mladi harmonikaš Maks, ki nas je vse navdušil, seveda pa bi brez pevcev slovesnost ne bila tako lepa. Vsak po svoje je prispeval svoj delček v program, da smo razveselili člane našega društva, saj je bilo srečanje dobro obiskano. Našim članom in povabljenim gostom smo po zaključenem kulturnem programu ponudili bograč, ki ga je pripravil »Sklednik« in eno pijačo, tako da so bili vsi prisotni lepo postreženi. Veseli smo bili velikega števila naših članov, organizirali smo tudi prevoz s kombijem iz Žirov do koče in nazaj za tiste, ki ne zmorejo več dolge poti, za kar je poskrbel naš član Marjan Oblak. Največja zahvala za izvedbo srečanja in proslave pa gre prav našemu predsedniku Društva upokojencev Žiri Milanu Sovincu, ki je nad celotnim programom in organizacijo srečanja vseskozi bedel in usklajeval potek srečanja, njegov govor pa je bil prav navdušujoč in spodbuden.

 Na slovesnost jubileja 70 – letnice društva upokojencev Žiri, smo povabili predstavnike Zveze društev upokojencev Slovenije, vendar smo bili prav presenečeni, ko nas je s svojim obiskom počastil kar sam predsednik g. Janez Sušnik, iz pokrajinske zveze društev Gorenjske Kranj je prišel podpredsednik  g. Gorenc, iz Društva upokojencev Poljanska dolina so prišli predstavniki društva s predsednikom g. Vladimirjem Koračinom, iz Društva upokojencev Sovodenj pa smo dobili številčen obisk srečanja, skupaj s predsednikom g. Alojzom Bajtom. Počaščeni smo bili tudi, ko je slovesnost za kratek čas obiskal tudi naš župan g. Janez Žakelj, predstavniki ZŠAM Žiri pa so pomagali urejati parkirni prostor pod kočo, njihov predsednik pa je bil prisoten na samem srečanju. Seveda pa so bila povabljena tudi ostala sosednja društva upokojencev, ter druga društva v kraju, ki pa se srečanja zaradi »covid situacije« niso udeležili . Hvaležni pa smo tudi Planinskemu društvu Žiri, ki nam je nudil prostor pred kočo, da je lahko srečanje potekalo v tako velikem številu ter njihovim štirim članom, ki so nam z dobro voljo postregli željeno pijačo in še kaj.  Zaključimo lahko, da je meddruštveno in srečanje upokojencev Žiri ob praznovanju 70 – letnice društva dobro uspelo, saj je bilo na strani organizatorjev tudi vreme, ki je bilo ravno pravšnje za to.

                                                                                Irma Dolenec    

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja